Je Bedrijf Uitbreiden naar Duitsland

bedrijf-uitbreiden-naar-duitsland

Denk je eraan om je bedrijf uit te breiden naar Duitsland? Dan zijn er een aantal zaken die je moet weten. Zo hebben onze oosterburen een andere cultuur, waar jij je aan zal moeten aanpassen. Maar geen zorgen! Veel Nederlandse bedrijven breiden hun BV uit om ook over de grens te gaan ondernemen. Dit gaat dan voornamelijk over het oprichten van een GmbH, een rechtsvorm vergelijkbaar met een BV. Maar waar moet je nu allemaal aan denken wanneer je jouw bedrijf wilt uitbreiden?

Waar je aan moet denken

werk-ervaring

Wanneer je overweegt om je bedrijf uit te breiden naar Duitsland, zijn er enkele dingen die je moet overwegen. Ten eerste, moet je een gedetailleerd plan maken wat alle aspecten van jouw bedrijfsuitbreiding naar Duitsland duidelijk beschrijft. De inhoud van dit plan moet bestaan uit het volgende: waar jouw bedrijf zich zal vestigen, wat voor product of dienst je aan zal bieden en hoe je jouw zakelijke activiteiten in Duitsland zal organiseren.

Ten tweede, moet je de juiste vergunningen en documenten aanvragen om jouw bedrijf in Duitsland op te zetten. Je kunt een vergunning aanvragen als je bedrijf voldoet aan de Duitste wet-en regelgeving. Ook zou je een lokale partner kunnen zoeken. Een partner die de lokale wet- en regelgeving kent, en die jouw bedrijf kan helpen opstarten in Duitsland. Verder zal je een goede strategie moeten ontwikkelen om jouw bedrijf in Duitsland te promoten. Het gaat hierbij om een marketingstrategie die gericht is op de Duitse markt, waarmee je jouw doelgroep kunt bereiken.

Tot slot, zul je een goed financieel plan moeten ontwikkelen voor de uitbreiding. Je zult aandacht moeten besteden aan alle mogelijke financiële risico’s en kansen, en je zult een budget moeten opstellen om jouw bedrijf te exporteren naar Duitsland.

Eisen van een GmbH oprichten

Een GmbH is een Duitste rechtsvorm, vergelijkbaar met een BV. Wil jij een GmbH oprichten? Dan moet je rekening houden bepaalde eisen, hieronder staan enkele op een rijtje:

1. Je dient een statutair zaakvoerder te hebben.
2. Je dient een bedrijfsadres in Duitsland te hebben waar deze zaakvoerder fysiek aanwezig is.
3. Je zult een minimumkapitaal van €25.000 moeten hebben
4. Je moet een verzekeringsverklaring voor het bedrijf hebben.
5. Je zult de nodige vergunningen en documenten moeten hebben.
6. Je moet een door de Duitste overheid goedgekeurde vorm van boekhouding instellen.

Personeel zoeken in Duitsland

principes-goed-werkgeverschap

Wat je natuurlijk niet kan missen bij jouw bedrijf is: personeel! Zoals eerder benoemd, verschilt de cultuur van onze oosterburen met die van ons. Dit kan invloed hebben op het wervingsproces. Hieronder staan verschillende stappen die je kan nemen wanneer het gaat over personeel werven in Duitsland.

1. Ontwikkel een wervingsstrategie.
2. Zorg ervoor dat de functieomschrijving duidelijk, compleet en nauwkeurig is. Geef duidelijk de verwachtingen van beide kanten aan.
3. Neem contact op met lokale arbeidsbemiddelaars. Zij kunnen helpen met het vinden van het juiste personeel. Ook kunnen zij helpen met de juiste documenten en vergunningen.
4. Maak een goed salarisaanbod.
5. Zorg voor goede arbeidsomstandigheden. Zorg ervoor dat dit overeenkomt met de Duitse wet-en regelgeving.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten