Alles over de Google Chromecast

tv-kijken-koppel-relaxen

Tegenwoordig is er steeds meer mogelijk in de digitale wereld. Met je laptop en smartphone kunnen we al veel video’s streamen zoals Netflix, YouTube en Videoland. Soms is het handig om programma’s op groot scherm te bekijken. Dan komt een Chromecast goed van pas. Via dit product is het streamen van niet alleen video, maar ook muziek veel makkelijker geworden. In dit blog vertellen wij je alles over de Chromecast en waarom jij er een in huis moet halen!

Wat is een Chromecast?

netflix-tv-kijken-koppel

De Chromecast, die ook wel een Google Cast wordt genoemd, is een klein rond apparaatje dat je in de televisie plaatst en met het wifi verbindt. Via je smartphone of tablet kan je dit apparaat besturen en hiermee content van verschillende programma’s afspelen. Om een Chromecast te gebruiken heb je dus internet en tv nodig. Niet alleen kan je muziek en video’s afspelen, het streamen van de webpagina’s van je smartphone, laptop of tablet is ook mogelijk. Eigenlijk is de Chromecast dus een kleine, compacte mediaspeler met een hdmi-aansluiting.

De Chromecast installeren

Via wifi is de Chromecast gemakkelijk te verbinden met het internet. Deze wordt weer doorverbonden via de Google app die je kan downloaden op je smartphone op je tablet. Voor het gebruik sluit je de Chromecast aan door de hdmi-kabel in de televisie te stoppen. Daarnaast moet je het apparaat voorzien van stroom. Dit kan door de bijgeleverde stekker in het stopcontact te steken, of door de kabel in de usb poort van de televisie te plaatsen. Pak je smartphone of tablet erbij en open vervolgens de Google Home-app. Wanneer je op toevoegen klikt gaat hij zoeken naar de Google apparaten die jij binnen je huis hebt.

Kiezen van het wifi

tv-kijken-afstandsbediening

Wanneer het apparaat gevonden is gaat hij zichzelf instellen, dit kan eventjes duren. Na het installeren komt er een code op je televisiescherm. Als deze code ook in de Google app wordt getoond, dan is de verbinding gereed. Daarna hoef je alleen te kiezen via welk netwerk je de Chromecast wil gaan gebruiken. Let hierbij goed op welk wifi-netwerk je kiest. Het is van belang om een goede internetverbinding in huis te hebben. Twijfel je aan je huidige provider, ga dan je huidige internet vergelijken. Zo kom je erachter of je huidige abonnement sterk genoeg is om diverse programma’s te casten. Koppel vervolgens je account aan een paar streamingdiensten die je wil gaan gebruiken en je bent klaar om de Chromecast te gebruiken! Het gehele installatie proces duurt ongeveer vijf minuten.

Het gebruik

Na de installatie kom je terecht in een voorbeeldmodus. Hierin word je begeleid waar je naar toe moet om apps te kunnen casten naar je televisie. Via je smartphone of tablet kan je via de cast-knop zorgen dat het programma wat je wil kijken gestreamd wordt op je televisie. Zaken regelen zoals het geluid, het vooruit of terugspoelen en het pauzeren of beëindigen van je casting doe je via je telefoon. Zo wordt televisie kijken nog leuker en makkelijker! Welk programma ga jij als eerste streamen?

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten