Alle Voordelen van een Elektrische Auto

voordelen-elektrische-auto

Een elektrische auto is een geweldige manier om niet alleen geld te besparen, maar ook om mee te werken aan een gezond en stabiel milieu. Hoewel je uiteindelijk misschien meer voor je voertuig betaalt, overschaduwen de positieve aspecten de negatieve ruimschoots. 

Een elektrische auto kan voor jou, als consument, een geweldige manier zijn om veel geld te besparen op benzine. Er zijn echter zo veel verschillende redenen waarom je in de moderne tijd van de technologie in een elektrische auto zou moeten investeren. Lees daarom verder voor alle voordelen van een elektrische auto.

Lees ook: alle nadelen van een elektrische auto

1. Besparingen

Deze auto’s kun je voor heel lage prijzen tanken, en veel nieuwe auto’s bieden geweldige stimuleringsmaatregelen zodat je geld van de overheid terugkrijgt voor je groene keuze. Elektrische auto’s kunnen ook een geweldige manier zijn om geld te besparen in je eigen leven.

2. Levensduur en kosten van batterijen

nadelen-elektrische-auto

Batterijen zijn een integraal onderdeel van een elektrisch voertuig. De meeste batterijen voor elektrische voertuigen zijn lithium-accu’s, en hun kosten worden elk jaar beter.

De volledige capaciteit van een lithium-ion batterijcel moet goed zijn voor 300 tot 500 cycli. Een goede batterij kan tot tien jaar meegaan. Met de verbeterende technologieën zullen de kosten van deze batterijen naar verwachting nog verder dalen.

3. Weinig onderhoud

Elektrische auto’s rijden op elektrisch aangedreven motoren, en dus is het niet nodig de motoren te smeren, iets met de verbrandingsmotor te maken te hebben of een ton aan onderhoudstaken uit te voeren die gewoonlijk met een gasmotor geassocieerd worden.

Ander duur motorwerk behoort tot het verleden. Daarom zijn de onderhoudskosten van deze auto’s omlaaggegaan. Je hoeft hem niet zo vaak naar het benzinestation te sturen als bij een gewone auto met benzinemotor.

4. Geen gas nodig

Elektrische auto’s worden volledig opgeladen door de elektriciteit die je zelf levert, wat betekent dat je nooit meer gas hoeft te kopen. Rijden met auto’s op brandstof kan een gat in je zak branden, want de prijzen van brandstof zijn ongekend hoog geworden. Elektriciteit is grotendeels goedkoper dan benzine.

Als de meeste mensen hun auto’s opladen in de garage waar ze een paar zonnepanelen installeren, kan die prijs nog verder omlaag, zodat je kunt besparen op de stroomvoorziening van je hele huis. Met elektrische auto’s kunnen deze kosten van 2000 – 4000 euro aan gas elk jaar vermeden worden.

5. Geen uitstoot

Het grootste voordeel van een elektrische auto is zijn groene geloofsbrief. Elektrische auto’s zijn milieuvriendelijk omdat ze op elektrisch aangedreven motoren rijden.

Ze stoten geen giftige gassen of rook uit in het milieu omdat ze op een schone energiebron lopen. Ze zijn zelfs beter dan hybride auto’s want hybrides die op gas rijden produceren uitstoot. Je draagt zo bij aan een gezond en groen klimaat.

6. Populariteit

Elektrische auto’s groeien in populariteit. Met de populariteit komen ook alle nieuwe soorten auto’s op de markt die uniek zijn, zodat je voor de toekomst een overvloed aan keuzemogelijkheden hebt.

7. Handiger

De elektrische auto is gemakkelijk op te laden, en het mooiste is dat je niet meer naar het benzinestation hoeft te racen om je auto op te laden voor je de weg op gaat! Zelfs een gewoon huishoudelijk stopcontact kan gebruikt worden om een elektrische auto op te laden.

8. Veilig om mee te rijden

Elektrische auto’s ondergaan dezelfde geschiktheids- en testprocedures test als andere auto’s die op brandstof rijden. Een elektrische auto is veiliger in het gebruik, gezien hun lagere zwaartepunt, waardoor ze veel stabieler op de weg liggen in geval van een botsing.

Als er een ongeluk gebeurt, kun je verwachten dat de airbags opengaan en dat de elektriciteitstoevoer uit de accu onderbroken wordt. Dit kan voorkomen dat jij en andere inzittenden van de auto ernstige verwondingen oplopen. Ze lopen nog minder kans te ontploffen als er geen brandbare brandstof of gas in zit.

9. Minder geluidsoverlast

Elektrische auto’s zetten een rem op de geluidshinder omdat ze veel stiller zijn. Elektrische motoren zijn in staat soepel te rijden met een hogere versnelling over langere afstanden. Veel eigenaars van elektrische auto’s hebben positieve besparingen gemeld die kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s per jaar. 

10. Kosteneffectief

laadpunt-elektrische-auto

Vroeger kostte het bezit van een elektrische auto een bom duiten. Maar met meer technologische vooruitgang zijn zowel de kosten als het onderhoud omlaaggegaan.

De massaproductie van accu’s en de beschikbare belastingvoordelen hebben de kosten verder omlaag gebracht, waardoor ze veel rendabeler zijn geworden. Raadpleeg een belastingspecialist om meer te weten te komen over eventuele belastingvoordelen die je op staats- of federaal niveau kunt krijgen.

11. Gemakkelijk rijden

In de wereld van de auto’s hebben elektrische auto’s de eenvoudigste rijmethode. Commerciële elektrische auto’s hebben een transmissie die uit slechts één echt lange versnelling bestaat en hebben ook geen last van het afslaande probleem zoals benzine-auto’s dat hebben.

Hierdoor is het effectief niet meer nodig een koppelingsmechanisme toe te voegen om dat te voorkomen. Daarom kun je een elektrische auto bedienen met alleen het gaspedaal, het rempedaal en het stuurwiel.

Een andere echt nuttige eigenschap is het regeneratief remmen. In gewone auto’s is het remproces een totale verspilling van kinetische energie die vrijkomt als wrijvingswarmte. Maar in een elektrisch voertuig wordt diezelfde energie gebruikt om de batterijen op te laden.

Aangezien de vraag naar olie alleen maar zal toenemen naarmate de voorraden opraken, zal een elektrische auto in de komende toekomst hoogstwaarschijnlijk het normale vervoermiddel zijn.

Bedrijven als Nissan en Tesla bieden geweldige elektrische modellen met een opmerkelijke hoeveelheid voordelen voor mensen die besluiten te investeren. Je bespaart niet alleen jezelf maar ook je gezin een enorme hoeveelheid geld. 

De milieu-impact van een elektrische auto is ook nul, wat betekent dat je je koolstofvoetafdruk verkleint en een positieve invloed hebt op de economie.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten