10 Voordelen van een Bodywarmer

bodywarmer

Een bodywarmer heeft de laatste jaren nogal onmodieuze aandacht gekregen. Het zeer functionele kledingstuk werd in het begin van de jaren ’90 opgepimpt door onaantrekkelijke outdoor kledingmerken en sindsdien paraderen ‘praktische’ toeristen en vader-achtige mannen met het wandel-geschikte, puffer-vest als een aanvaardbaar modestuk.

Maar de bodywarmer is veel meer als dat. Het helpt tegen frustrerend wisselend weer en past bij elk type garderobe. Lees hier de 10 belangrijkste redenen waarom bodywarmers onmisbaar en echt het overwegen waard zijn om aan je garderobe toe te voegen.

1. Het is het hele jaar door relevant

bodywarmer-zomer-jonge

Lente, zomer, herfst of winter, er zal altijd wel een gelegenheid zijn waarbij je bodywarmer relevant is. Dat kan betekenen: een voorwerk rondje in de tuin aan het begin van de zomer, een herfst sportief tripje met een veranderlijke weersverwachting, of een winteravontuur waarbij alle lagen belangrijk worden.

2. Het is gemakkelijk op te bergen (dus handig voor onderweg)

De lichtgewicht constructie van een vest maakt dat je het gemakkelijk kunt opbergen in een ritszak of achterzak. Stop het in gemakkelijk toegankelijke opbergruimten, zodat je het kunt uittrekken en aantrekken zonder midden in je activiteit te moeten stoppen.

3. Briljant bij het omslaan van het weer en temperatuur

bodywarmer-herfst-meisje

Iedereen kan zich wel een tijd herinneren dat aangenaam weer snel veranderde in een massa donkere wolken of kille wind. Doordat een bodywarmer gemakkelijk op te bergen is, is het ideaal om te gebruiken bij een omslag in de omstandigheden. Ze zijn ook uiterst handig om te dragen tijdens lange afdalingen, waar harde wind het zweet op je lichaam snel kan doen afkoelen, waardoor je temperatuur daalt.

Als de wind aanwakkert, biedt het enige bescherming om te voorkomen dat de wind je te veel afkoelt. Als je in een onverwachte regenbui terecht kom, is het een snelle manier om te voorkomen dat je te nat word. 

4. Werkt zeer ademend

In tegenstelling tot een jas over de hele lengte heeft een bodywarmer geen mouwen, wat betekent dat ze verder ademen en ventileren terwijl je presteert. Daardoor kunnen ze ook in iets warmere omstandigheden gedragen worden, zonder dat de armen oververhit raken.

5. Het biedt bescherming zonder de omvang

Soms is een volledig jack een beetje overkill. Je bodywarmer houdt de belangrijke delen warm en functionerend, zonder onnodige bulk toe te voegen. Wat de extra bonus is, is dat je die geweldige trui nog steeds kunt zien. 

6. Het biedt goede bescherming bij afdalingen

Het voelt heerlijk om je in het zweet te werken op weg naar de top van een klim, maar dat kan op de terugweg naar beneden al gauw problemen opleveren. Even pauzeren op de top om een bodywarmer aan te gooien (en misschien even op adem te komen…) zorgt ervoor dat je op de afdaling comfortabel, warm, en onder controle blijf.

7. Bescherming van hoge kwaliteit

bodywarmer-winter-lezen-vrouwen

Afhankelijk van het merk dat je kiest, is er keuze tussen Active Shell ontwerp voor een ultra lichtgewicht snit en Soft Shell ontwerp voor extra veelzijdigheid en comfort. Beide stoffen bieden ongeëvenaarde bescherming in uitdagende omstandigheden, en bieden 100% bescherming tegen de wind en een hoge weerstand bij regenbuien.

8. Het is goed te stylen

De meest praktische trend ooit: zo rock jij de bodywarmer - &C

Een bodywarmer maakt je outfit meteen veelzijdiger. Hoewel het nog steeds ontworpen is om je warm te houden, is de bodywarmer niet langer alleen maar oversized en puffy – het is behoorlijk afgeslankt. 

Houd het neutraal van toon, slank van pasvorm en niet te pofferig. Werkbare tinten zijn zwart, grijs, of navy die je over een casual polo en chino combinatie kunt schuiven, of tussen een bovenjas en een maatpak.

9. Veel keus in design

Van modieuze kleuren en patronen tot een glanzende bovenlaag naar matte shells, de bodywarmer is de go-to modestuk voor mannen en vrouwen het hele jaar door.

10. Het helpt je om koude ochtenden te trotseren

bodywarmer-hond-uitlaten

Je kent ze wel – de zon komt nauwelijks op, mist hangt in de buurt en er hangt een kilte in de lucht. Je weet dat het beter gaat worden, maar het huis verlaten in alleen je trui voelt te uitdagend. Een bodywarmer is ideaal voor deze koele zomer ochtenden. Je bergt hem makkelijk op als de temperatuur hoog genoeg is. 

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten