4x meer Aandacht aan Jezelf te Besteden

We leiden een druk leven en soms zorgt dat ervoor dat we met van alles en nog wat bezig zijn, behalve onszelf. Toch is het erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en genoeg aandacht aan jezelf te besteden. Door momenten voor jezelf te nemen kom je namelijk tot rust en kun je je richten op je fysieke en mentale gezondheid. Daarom zetten we vier manieren om meer aandacht aan jezelf te besteden voor je op een rij.

Bekijk het

netflix-tv-kijken-koppel

Er zijn meer dan genoeg films en series waar iemand enthousiast over begint, waarna je ze vertelt dat die film of serie nog op je lijstje staat. Wat je daar niet altijd bij zegt, is dat deze lijst onderhand zo lang is dat je die waarschijnlijk nooit af zult krijgen. Toch is het belangrijk om soms een middag of avond voor jezelf in te plannen zodat je een film of serie kunt kijken. Een boek lezen of naar een podcast luisteren is natuurlijk ook een optie. Zo neem je de tijd om tot rust te komen en iets te doen waar je van geniet, zonder dat je er teveel over na hoeft te denken. Daarmee geef je ook je bovenkamer even rust.

Zelf gemaakt

Neem eens de tijd om echt iets heerlijks voor jezelf te koken of bakken. Zoek een heerlijk recept op en ga hiermee onder het genot van een drankje aan de slag. Door juist eens rustig te koken en te genieten van het voorbereiden, maak je de gehele ervaring leuker en rustgevend voor jezelf. Tijdens het koken kun je je helemaal fixeren op het bereiden van het gerecht, luisteren naar muziek of juist lekker in stilte nadenken. Daardoor smaakt het eten ook nog eens beter en kun je tijdens het koken alvast de afwas zoveel mogelijk schoonmaken en opbergen. Zo hoef je na het genieten niet nog terug de keuken in om de afwas te doen.

Eigen plezier

Oxytocine wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. Dit hormoon wordt aangemaakt wanneer je bepaalde gevoelens of activiteiten ervaart. Zo maakt je brein bijvoorbeeld meer oxytocine aan wanneer je een orgasme bereikt. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het goed is om de tijd te nemen je eigen lichaam te verwennen. Dit is goed voor zowel je mentale als je fysieke gezondheid en helpt je bij het ontdekken van je lichaam. Probeer daarom eens te experimenteren met sexspeeltjes die je kunnen helpen bij het bereiken van je hoogtepunt. Zo leer je jezelf, je lichaam en je voorkeuren in bed beter kennen terwijl je jezelf een oxytocineboost geeft.

Verzorging

masker-vrouw-selfcare-gezicht-verzorging

Door jezelf goed te verzorgen, voel je je een stuk beter in je vel en kun je vaak veel meer uit je dag halen. Je lichaam goed verzorgen is daarom erg belangrijk, echter kun je hier soms niet van genieten. Zorg er daarom voor dat je van verzorgingsmomentjes echte verwenmomentjes maakt voor jezelf. Kijk bijvoorbeeld naar goede huidverzorgingstips en neem ’s ochtends net een minuut of twee langer de tijd om je gezicht te masseren. Dit is goed voor je huid en je mentaliteit, gezien je jezelf de tijd gunt om van kleine dingen te genieten.

Hoe je ook van plan bent om het te doen, meer aandacht besteden aan jezelf is cruciaal. Gun jezelf dan ook genoeg vrije tijd om dit te kunnen doen. Je hebt namelijk maar één leven en hierin hoort je eigen geluk en blijdschap een hoofdrol te spelen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten