30 Tips om Ouder te Lijken

30-tips-om-ouder-te-lijken

We leven in een cultuur die de jeugd aanbidt, maar soms loont het echt de moeite om er ouder – of rijper – uit te zien. Yup, we hebben het over professionele settings. Hoe je je kleedt is een van de meest voor de hand liggende manieren om er meer gevestigd uit te zien, maar slimme lichaamstaal en andere gedragingen kunnen je ook een dienst bewijzen.

Hier zijn 30 manieren om jezelf in 30 seconden ouder te laten lijken:

1. Beperk de accessoires

We houden allemaal van een mooi paar oorbellen, een opvallende halsketting, en armbanden – maar kies er voor je werk maar één uit.

2. Reik naar het zwart

vrouw-pak-suit-sexy-aantrekkelijk

We houden allemaal van aardetinten, maar als je twijfelt, ga dan voor zwart. Het ziet er gewoon scherper uit.

3. Laat “umm” en “ik denk” achterwege

Het zijn opvullers – we zeggen ze allemaal, maar je kunt oefenen om het minder te doen. Schaf ze af en je klinkt meteen meer gepolijst.

4. Zet je stem lager

Een studie uit 2012 ontdekte dat mensen zowel bij mannen als bij vrouwen de voorkeur geven aan een stem met een lagere toon. “Over het algemeen,” merken de auteurs op, “is de invloed van stemhoogte op de perceptie van leiderschapscapaciteit grotendeels consistent over verschillende domeinen van leiderschap.” Dit betekent niet dat je rond moet lopen om te proberen te praten als George Clooney – alleen dat je met gezag moet spreken.

5. Ga voor monochroom

Het woord monochroom wordt ook wel vertaald als eenkleurig, een omschrijving die in één woord duidelijk maakt wat wordt bedoeld met monochromatische kleding. Rood, rood en nog eens rood. Of juist zwart, zwart en nog eens zwart.

Hooggeplaatste vrouwen zijn vaak van top tot teen in één kleur gekleed. Want het geeft je automatisch een sterker gevoel. De monochrome pakjes die maxima draagt spreken voor zich.

Bovendien laten monochrome kleurencombinaties je slanker lijken.

6. Luister, actief

Leiders commanderen een zaal niet alleen als ze spreken, maar ze letten ook op als anderen spreken.

7. Zit rechtop

Onderuitzakken toont nul zelfvertrouwen, maar je wilt er ook niet uitzien als een speelgoedsoldaatje. Ga voor recht en stevig, maar ontspannen. (Adem!)

8. Glimlach

vrouw-blij-beter

Glimlachen maakt niet alleen je stem aangenamer om naar te luisteren, het straalt ook zelfvertrouwen uit. Je komt vriendelijk, benaderbaar en beheerst over. Doe het, doe het.

9. Koop hakken

Investeer in een echt mooi paar hakken, en bewaar ze goed. Breng ze weg wanneer nodig voor een schoonmaakbeurt en laat de hak vervangen. Daarom hebben we nog steeds schoenmakers!

10. Draag regelmatig een witte blouse

Het is een professionele garderobe-klassieker – eenvoudig en strak. Draag je hem bij een pak, zoek er dan een met een strik of ruche om een vleugje vrouwelijkheid toe te voegen.

11. Oefen je zelfverzekerde houding in de spiegel

Als je merkt dat je uit zenuwen zinnen met een hogere toon beëindigt, voel je je misschien onzeker. Die nervositeit kan je het risico geven dat je minder geloofwaardig overkomt. Om de gewoonte te doorbreken, ga je voor de spiegel staan en oefen je vóór een vergadering of presentatie.

12. Ken je drankje

poker-drink-spelletje

Een rum en cola werkte misschien op de universiteit, maar niets maakt je geraffineerder dan dat je een goede wijn kunt uitkiezen of met zelfvertrouwen een wodka frisdrank kunt bestellen.

13. Doe ‘s morgens een bh-check

Want als je bandjes te zien zijn, is je jeugd dat ook.

14. Maak oogcontact

Iemands ogen ontmoeten laat zien dat je niet bang bent – en na verloop van tijd wekt oogcontact vertrouwen.

15. Begin een stomer te gebruiken

Geen tijd voor de stomerij, geen probleem. Stoom je blouse terwijl je TV kijkt en laat hem hangen in een kamer met open ramen, wat ook helpt om van geurtjes af te komen.

16. Koop een chique handtas

rugtas-louis-vuitton

Een statement tas is een must voor je werkgarderobe, maar de meesten van ons zullen niet snel een Birkin krijgen. Probeer een echt goede leren tas te zoeken, groot genoeg om je leven in te passen, zonder veel hardware of funky accessoires. Hou het eenvoudig.

17. Draag felle kleuren

Vooral rood is de universele krachtkleur.

18. En een goede jas

Vroeger was het prima om je fleece jack te dragen, maar nu heb je een degelijke jas nodig. Zwart en camel zijn altijd goede opties.

19. Werk je make-up en huidverzorgingsroutine bij

“Less is more.” Je wilt dat ding doen waarbij je make-up draagt, maar op een natuurlijke, je-lijkt-nog-steeds-op-jezelf-manier. Als make-up niet je ding is, richt je dan op het creëren van een huidverzorgingsroutine die je helpt je er op je best uit te zien en je ook zo te voelen.

20. Neem naald hakken

Naald hakken hebben de neiging hebben ‘ouder’ over te komen dan grovere hakken.

21. Of ga voor ballerina schoenen

Brede Nep Suede Ballerina Schoenen Met Ronde Neus | boohoo

Dat ze plat zijn wil niet zeggen dat ze niet krachtig zijn.

22. Versterk je handdruk

Stevig vastpakken, twee keer schudden, loslaten.

23. Draag een bril

Ja, het is de oudste truc uit het boek, maar het werkt.

24. Experimenteer met een gewaagde lippenstift

Uit een onderzoek van de Universiteit van Manchester blijkt dat rode lippenstift een positieve uitwerking heeft op het zelfvertrouwen van de vrouw.

25. Geloof in jezelf

Soms moet je gewoon doen alsof tot je het haalt.

26. Blijf op de hoogte van de actualiteit

Het wordt cool gevonden om te weten wat er in de wereld gebeurt. De overvloed aan geweldige nieuwspodcasts maakt het gemakkelijk om juist dat te doen, zelfs tijdens je ochtendlijke woon-werkverkeer.

27. Draag een chignon

Elk kapsel dat klinkt met een Frans accent is automatisch geraffineerd.

28. Koop een mooi pak

Als het geheel in een keer te prijzig is, begin dan met aparte stukken. Weet je niet zeker hoe je het als één, mooi ensemble kunt dragen? Kijk naar Cate Blanchett of Olivia Pope.

29. Neem een abonnement op de sportschool

Strong body, strong mind.

30. Zoek een goede kleermaker

Je hoeft niet de duurste garderobe te hebben, maar je moet wel je belangrijkste werkstukken op maat laten maken. Die prijzige zwarte broek zal er nog duurder en gepolijster uitzien als hij perfect past.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten